طلبگی به معنای پژوهشگری است؛ پژوهش ابزار حیات و قدرتمندی جامعه است.
خداوند متعال در آیات اول سوره علق به کتاب و نویسندگی اشاره می کند همچنین در سوره قلم به قلم قسم خورده و برای نویسندگان ارج و قرب، قائل می شود.
پیامبر اکرم(ص) می فرماید: “العلم و سلطان ”
علم، قدرت و سلطه است.
بنابراین طلاب و دانشجویان باید به دنبال تولید علم باشند زیرا تولید علم که نتیجه تحقیق و پژوهش است ارزش و اهمیتش بالاتر از علم آموزی است.
طالبان علم باید دانش علمای گذشته را پرورش داده و مطابق با زمان و نیازهای جامعه تولید علم کنند واجتماع بشری را از رکود و سردرگمی نجات دهند.
طلبه در طول تحصیل باید بداند که کتب درسی آموزشی نشان دادن راه است و اگر بخواهد در این مسیر پیشرفت کند و توانایی پاسخگویی به نیازهای خود، خانواده و جامعه و فضای بین المللی داشته باشد راهی جز پژوهش ندارد.
در این زمینه تلاش و تبیین اهمیت پژوهش توسط مدیران و اساتید مدارس علمیه نیز حائز اهمیت است.
انتخاب موضوع صحیح و مناسب اصلی ترین قسمت تحقیق است که نتیجه نهایی مستقیما به آن برمی گردد.
موضوع مناسب ۷۰درصد مقاله را به بهترین تحقیق تبدیل می کند .
موضوع تحقیق از نظر محتوایی و شکلی دارای ویژگی هایی است ، اعم از اینکه : عنوان انتخابی از نظر ظاهری خیلی طولانی و خیلی کوتاه نباشد ، عنوان و محتوا در راستای هم باشند ، عنوان کاربردی باشد و…
اولین مکانی که می توان موضوعی را در نظر گرفت گنجینه ذهنی خود طلبه است ، سخنرانی ها و مطالعات ، میتوانند جرقه یک موضوع را در ذهن ما ایجاد کنند، بسیاری از سازمانها و نهادها مانند : حج و زیارت ، اوقاف ، صداوسیما و… موضوعات مختلفی را ارائه می دهند که می توان از آنها استفاده کرد.
آخرین نظرات