چکیده
آموزه مهدویت و انتظار، یکی از تعالیم اساسی و کلیدی اسلامی و علیالخصوص، شیعی است که در صورت ارائه صحیح و کامل، تأثیر شگرفی در ابعاد مختلف حیات فردی و اجتماعی مسلمانان خواهد گذاشت. تبیین و ارائه این آموزه، به روشنی توسط حجج الهی علیهم السلام ارائه شده و اینک، رساندن آنها به آحاد جامعه اسلامی و بلکه جامعه جهانی، بر عهده متولیان امر دین، مبلغان و نویسندگان مهدوی است.
عدم دقت و بصیرت مبلغان دینی نیز می تواند سبب آسیب های اعتقادی و عملی و فراهم آمدن زمینه هایی برای گرایش مردم به سوی مدعیان دروغین گردد. به همین دلیل، شناسایی این نقاط آسیب و تلاش برای رفع آنها اقدامی ضروری به نظر می رسد.
در این پژوهش تلاش شده است تعدادی از مهم ترین عوامل زمینه ساز گرایش به مدعیان دروغین مهدویت مورد بررسی قرار گیرند و برای برخی از آنها مصادیقی نیز ذکر شود تا اهمیت این امر و نحوه سوء استفاده مدعیان، آشکارتر گردد.
برخی از عواملی که در این پژوهش به آنها پرداخته شده است، عبارت اند از: بی توجهی در نقل روایات، بهره گیری از مسائل فرا طبیعی، بیان عمومی نکات و ادعاهای غیر قابل اثبات، تطبیق، توقیت، پرداختن به مسائل حاشیه ای و کم اهمیت و استعجال.
کلیدواژهها: عوامل زمینه ساز، گرایش، مدعیان، مهدویت، مکتوبات، منابر
پژوهشگر:زینب توکلیان
استاد راهنما:حجة الاسلام و المسلمین محمد شهبازیان
آخرین نظرات