یکی از مهمترین فاکتورهای شکل گیری، پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی بصیرت است. از این جهت بصیرت در این دوران و در همه دورانها، به معناى این است که شما خط درگیرى با دشمن را تشخیص دهید.
بصیرت دینی نیز یعنی شناخت حقایق دین و داشتن آگاهی همه جانبه و ژرف به امور، فریب ظواهر امر را نخوردن و مشاهده سرانجام کار پیش از اقدام به آن که وقتی در زمینه های مختلف و محیط جامعه اعمال شود.
بصیرت انسان را راهنمایی و ارشاد می کند، انسجام، وحدت و ایستادگی در برابر استکبار را رقم می زند، همچنان که امیرالمومنین(علیه السلام) سر موفقیت در همه زمینه ها را داشتن بصیرت می داند.
حمایت های بی دریغ مردم با بصیرت از امام خمینی (ره) و اهداف والای ایشان که همان خواسته های مردم بود، انقلاب را به پیروزی رساند.
رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران نیز برای مردم اهمیت بسیاری قائل بود و این انقلاب را از آنِ مردم می دانست.
امام خمینی(ره) چه پیش از پیروزی انقلاب و چه بعد از آن، همواره بر نقش و حضور مردم در انقلاب تاکید داشت و حقیقتاً برای آن ارزش قائل بود.
ایشان مردم را ولی نعمتِ مسئولان کشور معرفی می کرد و همه مقامات مملکتی را به خدمات رساندن به این مردم، دعوت و سفارش می کرد.
ملت انقلابی ایران با بصیرت خود درست را از نادرست و حق را از باطل به آسانی تشخیص دادند و راه این انقلاب علی رغم توطئهها و کارشکنیهای استکبار جهانی هرگز به انحراف کشیده نشد.
شاید بتوان حضور به موقع ملت ایران در نهم دی ماه 1388 که دلاورمردانه به صحنه آمدند و طومار فتنه گران داخلی و خارجی را در هم پیچیدند را به عنوان بزرگترین تابلوی نمایش بصیرت و آگاهی مردم در طول این 39 سال به حساب آورد.
آری مردم ایران با رهبری بصیرانه و هوشمندانه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری امام خامنه ای (مدظله)در طول این 39 سال انقلاب اسلامی توانستهاند کشور را از گردنه های سخت و پرفراز و نشیب عبور داده و این انقلاب عظیم را حفظ کنند.
اکنون پس از گذشت بیش از 3 دهه از انقلاب باشکوه ایران و قدرت روز افزون آن، دشمنان سلطه طلب و نابخرد انقلاب اسلامی دیگر به این حقیقت رسیدهاند که ملت ایران با بصیرت خود در برابر هر ترور و تحریمی، مصمم تر می شود و از انقلاب اسلامی بیش از پیش حمایت می کنند.
به عبارت دیگر مقصود امیرالمومنین از عبارت (( لایحْمِلَ هذَا الْعَلَمِ اِلَّا اَهْلُ الْبَصَرِ وَ الْصَّبْرِ )) که در جنگ صفین مطرح نمودند خطاب به عده ای از افراد سپاه بود که از جنگیدن با مسلمانان اِبا داشتند و برای آنها بسیار سنگین بود که با مسلمانان بجنگند، زیرا مشاهده می کردند که آنها نیز نماز و قرآن خوانده و دعوت به حق می کنند.
همانطور که می بینیم که عدم برخورداری از بصیرت دینی و شناخت امام حق، انسجام صفوف لشکر امیر المومنین را نیز دچار تزلزل می کند، در صحنه جنگ و پیکار حق علیه باطل تزلزل در انسجام و روحیه استکبارستیزی بی بصیرتان، نتیجه نبرد صفین را تغییر داده و پیروزی حتمی را به شکست مبدل می سازد و فضاسازی و فتنه انگیزی های معاویه را در برهم زدن اتحاد و انسجام صفوف مسلمین به وجود می آورد.
امیرالمومنین در خطبه 173 نهج البلاغه می فرماید: وَ قَد فُتِحَ بابُ الْحَرْبِ بَینَکُمْ وَ بَینَ اَهْلِ الْقِبْلَه؛ درِ جنگ میان شما و اهل قبله ـ کسانی که رو به قبله نماز می خوانند ـ یعنی مسلمان ها باز شده است. لایحْمِلَ هذَا الْعَلَمِ اِلَّا اَهْلُ الْبَصَرِ وَ الْصَّبْرِ وَالْعِلْمِ بِمَواضِعِ الْحَقِّ؛ این پرچم را تنها کسانی می توانند بر دوش بگیرند که اهل بینش، پایداری و آگاه به مواضع حق باشند.
بصیرت دینی در شناخت حق از باطل انسجام صفوف را تقویت می کند. در این برهه حساس بر اثر ترفندها و حیله های دشمنان قسم خورده انقلاب اعم از داخلی و خارجی برای عده ای از عوام تشخیص سره از ناسره مشکل گردیده است.
وظیفه خواص بصیرت افزایی جامعه اسلامی است تا هم در تداوم این انقلاب مقدس سهیم باشند و هم نگذارند مردم عزیز ما در غبار فتنه ها گم شوند.
منبع:dana.ir
آخرین نظرات