شهید بزرگوار دکتر مصطفی چمران مجاهدی است که تحصیل وزندگی در بهترین دانشگاهها ونقاط دنیا را رها کرد ومجاهدانه پای در راهی نهاد که نمی دانست نهایت آن چه خواهدبود،اما باید به وظیفه اش عمل می کرد .اوکه به اسلام مجاهدانه واستکبار ستیز اعتقاد عملی داشت مبارزه علیه رژیم غاصب صهیونیستی را بهترین نوع مبارزه دانست وبا سفر مخفیانه به مصر در سالهای میانی عمرش آموزش های سنگین وسخت نبرد های چریکی را دید. با حضور امام موسی صدر در لبنان،جنوب لبنان را به عنوان پایگاه مبارزاتی خود برگزید، اوکه مبارزه ومجاهدت را در مرز های ملیتی محدود نمی کرد، برای همراهی امام موسی صدر به لبنان رفت وبا پیروزی انقلاب اسلامی وفقدان امام موسی صدربه ایران بازگشت.
آموزش اولین گروهها از پاسداران در سعد آباد،حضور در حماسه پاوه،تصدی وزارت دفاع،نمایندگی مجلس، نمایندگی حضرت امام راحل(ره)در شورای عالی دفاع،تشکیل ستاد جنگ های نامنظم وبه صحنه آوردن و سازماندهی نیروهای مردمی در جنگ،ایجاد واحد مهندسی-رزمی در سوسنگردو…از جمله کارهایی بود که او به انجام رسانید.همواره دغدغه او ودیگر یار همراهش آیت الله العظمی خامنه ای ایجاد وحدت وهماهنگی میان نیروهای ارتش،سپاه ونیروهای مردمی حاضر درجبهه ها بود. او یکی از اصلی ترین عناصر سازماندهی نیروهای مردمی و ورود بسیج به عرصه دفاع مقدس بود.
دردوران فرماندهی کل قوای بنی صدر،سخت ترین دوران زندگی او رقم می خورد.او اعتقادی به سپاه ونیروی مردمی ندارد.اما شهید چمران که از ابتدای انقلاب اسلامی با همراهی همین نیروهای مردمی وپاسداران بی تجربه حماسه هایی را در کردستان رقم زده بود با نظر بنی صدر مخالف است؛او که اصولا یک چریک باتجربه هم شده است واز یک دانش مهند سی سطح بسیار بالا برخوردار است.باوجود اینکه با مدیریت وتدبیرش به همراه سایر نیرو های جبهه جنوب مانع رسید ن عراقی ها به اهواز می شود وکارآیی خودرا اثبات می کند،اما مانع بزرگ یعنی بنی صدر هنوز سر راه است.بنی صدر بیست خرداد از فرماندهی کل قوا عزل میشود وبلافاصله جبهه هاتحرک می گیرند وشهید چمران موفق به آزادی دهلاویه می شودودرست روزی که بنی صدررأی عدم اعتماد می گیرد، روز آسمانی شدن چمران است…او نمی تواند بیشتر از ده روز دورانی را که امام راحل فرمانده کل قواست ببیند. (یادش گرامی وراهش پر رهرو باد.)
آخرین نظرات