اگر جوان دیروز توانست با الگو پذیری از این اسوه اخلاقی به تعالی برسد قطعا جوان امروز هم می تواند از این بستر بر خرمن دانش و فضایل خویش بیفزاید به شرط آنکه توسط همه صاحبان فکر و رسانه های فکری و تبلیغی در کشور این اسوه اسلامی به درستی به نسل جوان ما معرفی گردد.
حضرت علی اکبر(ع) در جوانی با ویژگیهای اخلاقی و رفتاری خود نگاه انبوه جوانان را به سوی خود جلب میکرد. آنچه در این فراز از داستان او گفته می شود، نکته هایی است که بی تردید با مطالعه و رد شدن تاثیری بسزا نخواهد داشت، از این رو، باید از سر صبر و تامل بیشتر مطالعه و مرور کنیم و به خاطر بسپاریم.
علی صفات جد خود را میدانست، از این رو، هماره در آینه اخلاق ورفتار او نظر میکرد و خود را بدان صفات می آراست.
به هنگام جوانی در میان جمع و با دوستان خود، گشاده رو و شادمان بود ولی در درتنهایی اهل تفکر و همراه با حزن بود. علاقه فراوانی به خلوت با خدای خود و پرداختن به راز و نیاز و گفتگو باخالق هستی داشت. در زندگی آسانگیر، ملایم و خوشخو بود، نگاهش کوتاه می نمود و به روی کسی خیره نمی شد. بیشتر اوقات بر زمین چشم می دوخت و بابینوایان و فقرا که از نظر ظاهری در جامعه و نگاه دنیا طلبان احترام چشمگیری نداشتند، نشست و برخاست میکرد، با آنان همسفر می شد و با دست خود در دهان شان غذا میگذارد. اصالت های فکری و استواری های روحی، وی را چنان کرده بود که هیچگاه و از هیچ حاکمی هراس نداشت.
هرگز عیبجویی نمیکرد و از مداحی نابجا و شنیدن چاپلوسی افراد دوری میکرد. تمامی انسانها را بندگان خدا میدانست و از تحقیر آنان خود داری می ورزید. در طول عمر خویش به کسی دشنام نداد وناسزا نگفت. از دروغ تنفر داشت و صداقت و راستگویی شیوه همیشه او بود. بخشنده بود و آنچه به دست میآورد، به دیگران بویژه نیازمندان انفاق میکرد. هرگاه کسی هدیه ای به او تقدیم میکرد،با گشاده رویی میپذیرفت. اگر فردی مهمانی داشت و او را دعوت میکرد، میپذیرفت. به عیادت بیماران میرفت، هرچند خانه بیمار در دور افتاده ترین نقطه شهر باشد. در تشییع پیکر مردگان حاضر میشد و هیچ یار از دست رفته ای را تنها نمی گذاشت.
برای همسالان برادری مهربان و برای کودکان پدری پرمحبت بود ومسلمانان را مورد لطف و عطوفت خویش قرار میداد. امور دنیوی واضطراب های مادی او را متزلزل نمی ساخت.
زندگی علی ساده و بی پیرایه بود و در آن از تجمل، اسراف وتبذیر اثری دیده نمیشد. آنان که اخلاقی نیکو و فضایلی شایسته داشتند، همیشه مورد تکریم و احترام وی بودند و خویشاوندان از صله او بهره مند می شدند. از صبری عظیم برخوردار بود و از هیچ کس توقع و انتظاری نداشت.
با مطالعه خصوصیات این الگوی بی نظیر در می یابیم که اسلام چنین الگویی را برای جوانان مسلمان قرار داده است،الگویی که جوانان ایران زمین در دوران جنگ تحمیلی با تاثیرپذیری از صفات و ویژگی های فردی او به جبهه های نبرد حق علیه باطل شتافتند و جان خویش را تقدیم امام و انقلاب کردند و نمونه بارز این جوانان شهید والامقام شهید حسین فهمیده است که امام بزرگوار در رابطه با این شهید فرمود:رهبر ما آن طفل سیزده سالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.
اگر جوان دیروز توانست با الگو پذیری از این اسوه اخلاقی به تعالی برسد قطعا جوان امروز هم می تواند از این بستر بر خرمن دانش و فضایل خویش بیفزاید به شرط آنکه توسط همه صاحبان فکر و رسانه های فکری و تبلیغی در کشور این اسوه اسلامی به درستی به نسل جوان ما معرفی گردد. dana.ir
آخرین نظرات