میثم باهنر فرزند کوچک شهید باهنر:
نزدیک انقلاب بود که حکومت طاغوت متوجه محتوای کتب درسی نوشته شده توسط شهید باهنر شد. هرچند من بسیار کوچک بودم که پدر به شهادت رسیدند اما سال ها در کنار کسانی زندگی کردم که شناخت زیادی از پدر داشتند. ذهنیتی که من از ایشان دارم شاید کلیشهای باشد اما واقعیت است. صبوری، خستگیناپذیری و مردمداری پدر از بارزترین خصلتهای ایشان است.
وی در عین سادگی تلاش داشتند تا سطح زندگی خانواده خود را در حد معقول نگه دارند. مادر نیز در لحظههای مختلف زندگی پا به پای شهید باهنر زحمت کشیدند و شاید اگر مادر نبود ایشان نمی توانستند به هدفهای مد نظر خود برسند.
پدر چه قبل از انقلاب و در مبارزاتشان و چه بعد از انقلاب بیشتر به مباحث فرهنگی، اجتماعی و آموزش نسل جوان می پرداخت و سعی میکرد در این حوزه نیز مباحثش شعاری نباشد بلکه به اقتضای زمان و با توجه به دغدغههای روز به جوانان آموزش می داد. در حقیقت می توان گفت که نقش ترویج فرهنگی شهید باهنر در انقلاب خیلی پررنگتر از نقشهای اجرایی ایشان بود.
ایشان به همراه شهید بهشتی و شهید برقعه ای توانسته بودند پیش از انقلاب به آموزش و پرورش آن دوره نفوذ کنند و تمرکزشان را هم بر روی محتوای کتب درسی گذاشتند. این کتابها بسیار ساده اما مطابق نیاز روز دانش آموزان بود. مبارزه با فساد و مبارزه با طاغوت از جمله مباحثی بود که پدر در کتاب مطرح کرده بودند. جالب اینجا است که حکومت نیز تا نزدیک به زمان انقلاب متوجه این موضوع نشده بودند اما اواخر این موضوع را که فهمیده بودند دور مطالبی که باید حذف می شد خط قرمز کشیده بودند، بیشتر این مطالب نیز مربوط به آیاتی در رابطه با مبارزه با ستم و مبارزات پیامبران با حکومت طاغوت زمان بود.
شادی ارواح مطهر این دو شهید بزرگوارصلوات
منبع: خبرگزاری مهر
آخرین نظرات