حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار هزاران نفر از بسیجیان، بسیج را «لشکر انقلاب» و «مظهر مردمسالاری دینی» و متکی بر بصیرت خواندند و با تأکید بر لزوم برنامهریزی دقیق و مبتنی بر تشکیل هیئتهای اندیشهورزی برای همافزایی لایههای مختلف بسیج بهمنظور حضور پرقدرت و تأثیرگذار در عرصههای گوناگون جامعه، گفتند: روحیهی بسیجی یعنی خدا را همواره در کنار و همراه خود دیدن، و دچار ناامیدی و افسردگی و بنبست نشدن؛ بنابراین در پاسخ افراد ضعیفالنفس که دچار ترس از دشمن و روحیهی «نمیتوانیم» شدهاند، میگوییم با اتکا به قدرت الهی و باور قدرت حضور مردم، میتوان بر همهی مشکلات فائق آمد و از هیچ قدرتی هم نهراسید.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به پنج سرفصل مهم که باید در برنامهریزیها و رویهسازیهای بسیج مورد توجه جدی قرار گیرند، اشاره کردند.
متکی بودن بسیج به «بصیرت» اولین سرفصلی بود که حضرت آیتالله خامنهای به آن اشاره کردند و گفتند: بسیج یک حرکت احساسی صِرف نیست، بلکه متکی بر فهمیدن، دانستن و بصیرت است و این جهتگیری باید همچنان در بسیج حفظ شود.
ایشان با اشاره به برخی افراد که در اوایل انقلاب اسلامی بسیار پرشور و انقلابی بودند امّا اکنون در مقابل انقلاب قرار گرفتهاند، افزودند: این افراد بهدلیل «نداشتن عمق دینی، حرکت بر اساس احساسات و همنشینی با زاویهداران با انقلاب»، فاصلهی زیادی از انقلاب اسلامی گرفتند و درنهایت در مقابل انقلاب ایستادند.
رهبر انقلاب اسلامی، «بصیرت» را بسیار مهم خواندند و خاطرنشان کردند: علت تأکید مکرر من بر بصیرت در قضایای سال ۸۸ که البته عدهای هم از این تأکید ناراحت شدند، اهمیت این موضوع در تشخیص مسیر حق و باطل است.
حضرت آیتالله خامنهای، گسترده بودن دایرهی بسیج برای آحاد ملت و جناحی نبودن بسیج را بهعنوان دومین سرفصل بیان کردند و گفتند: بسیج لشکر انقلاب است و اگر دوگانگی هم وجود داشته باشد، آن دوگانهی «انقلابی» و «ضدانقلابی» است زیرا حتی «غیر انقلابی» را نیز میتوان جذب کرد.
ایشان با تأکید بر لزوم جذب حداکثری افزودند: البته این جذب حداکثری به معنای استفاده از هر روش و اقدامی نیست، اما هر جناح یا فردی که انقلاب را قبول دارد و در خدمت انقلاب است، بسیج شامل او هم میشود.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: بسیج جزو هیچیک از جناحهای انقلاب نیست بلکه بسیج، جریان و رود عظیم جاری به سمت اهداف انقلاب اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای لزوم «همافزایی لایههای مختلف بسیج» را بهعنوان سومین سرفصل حرکت بسیج، بیان کردند و افزودند: گسترهی بسیج شامل قشرهای مختلف مردم است و باید سازوکار مناسبی برای هماهنگی و همافزایی در آن بهوجود آید.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان چهارمین سرفصل برای حضور قویتر و تأثیرگذارتر، به موضوع «مظهر مردمسالاری دینی و اسلامی بودن بسیج» اشاره کردند و افزودند: برخی تصور میکنند مردمسالاری دینی فقط شامل حضور در پای صندوقهای رأی و انتخابات است در حالی که این موضوع، یکی از جلوههای مردمسالاری دینی است و معنی واقعی آن یعنی «مردم، سالارِ زندگی جامعهی خود بر اساس دینِ اسلام» هستند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه بر اساس این تعریف، بسیج مظهر مردمسالاری دینی در همهی عرصهها است، خاطرنشان کردند: با چنین دیدگاهی، اگر بسیج وارد عرصهی اقتصاد مقاومتی و علم هم شود، اقتصاد مقاومتی و علم نیز مردمسالار خواهند شد.
پنجمین و آخرین سرفصلی که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، لزوم تشکیل هیئتهای اندیشهورز در دو سطح رأس و بدنهی بسیج بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: وظیفهی این هیئتهای اندیشهورز در لایههای مختلف بسیج، طراحی برای مأموریتهای مختلف اعم از جنگ سخت و جنگ نرم، و سازندگی و خدماترسانی است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه تشکیل این هیئتهای اندیشهورز موجب پویایی و خردمندی و تأثیرگذاری بیشتر و پیشرو بودن بسیج میشود، افزودند: در کنار مجموعههای اندیشهورز، باید هیئتهای رصدگر نیز تشکیل شوند که مأموریت آنها مراقبت از نفوذ نکردن ویروسها و مورد آسیب قرار نگرفتن سازمان بسیج است.
ایشان، این پنج سرفصل را برای تکامل و ثمردهی مداوم شجرهی طیبهی بسیج ضروری دانستند و تأکید کردند: این سرفصلها، ناظر به عمل و واقعیت است و باید با برنامهریزی دقیق، به مرحلهی اجرا درآیند.
منبع:Khamenei.ir
آخرین نظرات